HTML

Játékötleteim szülőknek

Ez a blog napi ötleteket ad majd szülőknek, akik szeretnének egy picivel többet adni a gyerkőceiknek. Mi minden nap alkotunk valamit, ezt szeretném megosztani Veletek. Nem minden ötlet a sajátom, van amit a neten találtam. Nagyon sok ismerősömnek volna kedve, csak ötlete nincs. Hát remélem ez az oldal majd segít nekik. Fogadjátok nagy szeretettel!

Friss topikok

  • Raky1: Szia Judit! Gratulálok az oldalhoz, remek! Német lapbook esetleg nincs a tarsolyodban? Üdvözlette... (2010.09.19. 19:46) Bemutatkozás
  • erdna: Nagyon jó ötlet, köszi. Már én is gondolkodtam, hogy mit találjak ki a rendszerességre a gyermekem... (2010.08.30. 16:24) NAPIREND
  • csucsu75: EZ agyon tetszik, szuper jó, a csajom biztos örülne neki:) (2009.06.06. 23:34) az első társasom

Linkblog

Archívum

Lovas lapbook

2009.07.28. 15:38 EzVicc

Egy nagyon kedves barátnőm csinálta meg, tőle kaptam az anyagot. Itt is köszönöm neki!

Szólj hozzá!

Ruhás lapbook

2009.07.28. 15:06 EzVicc

Szólj hozzá!

Dínos lapbook

2009.07.28. 14:48 EzVicc

Ezt még Karácsonykor csináltam, két másikkal együtt. Gondoltam felteszem a képeket róla

Szólj hozzá!

nyaralás helyett bárányhimlő

2009.07.28. 14:17 EzVicc

Nagyon összejöttek mostanában a dolgok.

A nyaralás reggelén vettük észre a nagyobbik fiamon a kiütéseket. Egy hónapra karanténba kerültünk. A kicsi is elkapta, de még dúrvábban. Iszonyat mennyi pöttye volt.

Most meg a szomszéd bokráról lakmároztak bogyókat, amikről kiderült, hogy mérgezőek. Persze egész évben épp azon a napon utazott el a férjem, így mentőt hívtunk, és azzal száguldoztunk be. Hála Istennek semmi komoly, megúszták a gyomormosást. Lehetett volna rosszabb, a légzést állítja le ez a bogyó, ami teljesen úgy néz ki, mint a kökény.Azóta is ha egy mentőt hallok kiborulok, a gyomrom görcsberándol. Szőrnyű volt. Két gyerekkel egy mentőben 32.hetes várandósan, azon izgulva, hogy nem áll-e le a légzésük. Még az volt a szerencse, hogy itt volt anyukám. Ezúton is köszönet neki!

Engem pedig fekvésre ítélt a doki. Most töltöttem a 33.hetet, még 3hetet kéne kihúznom. Azért próbálkozom, ma is dínot készítettünk papírtányérból. Egy nagyon kedves ismerősöm ajánlotta az oldalt, ahonnan a mintát kinéztük. 

Szólj hozzá!

Nyaralunk

2009.06.09. 23:53 EzVicc

Pár napra elmegyünk a Balcsira, ezért nem teszek fel újabb képeket.

Mindenkinek szép hetet kívánunk!

 

Szólj hozzá!

amőba

2009.06.06. 23:43 EzVicc

Azt hiszem ez a neve.

Vettem egy fa táblát a kreatív boltban, erre decoupage-ni szoktak. Na ezt színes ragasztószalaggal vontam be, vettem kétféle fa mütyürkét (nem tudom ennek mi a neve, olyan, mint egy matrica csak fából van) ezekre mágnest tettem, meg a táblára is, és már kezdődhetett is a játék. Atti már nagyon érti a lényegét. Andris csak úgy pakolgatja 

ez lett belőle

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív játék

Matek-1

2009.06.06. 23:34 EzVicc

matekozunk is a fiúkkal, na nem kell komoly dolgokra gondolni.

Minden nap veszünk egy számot. Aznap arra öszpontosítunk. pl. tegnap a 2 volt, egy házat rajzoltam, kértem rajzoljanak rá 2 ajtót, 2 ablakot, 2 fát a ház köré.

Ilyen táblákat készítettem egészen 10ig:

Szólj hozzá!

Címkék: matek

Angol-1

2009.06.06. 23:25 EzVicc

Még valamikor 2007körül jártunk pár alkalommal Helen Doron foglalkozásra, de akkor már 8hónapos voltam az Anrissal, ezért le is maradtunk. A csomagot viszont megvettük. Gondoltam az alapján haladunk majd a fiúkkal.

Az Atti ovijában láttam, hogy minden mondóka, meséhez fejdíszeket készítenek. Az évzárón iszonyat mennyiséget cserélgettek a gyerekeken. Na innen jött az ötlet, hogy készítünk mi is, de csak egyet, és az elejére tépőzárat teszünk :)

Úgy játszuk, hogy legugolunk, indul a dal, és az áll fel, akinek a fején az adott jármű van. Majd amikor közös rész jön mind felállunk, kézenfogva körbesétálunk.

Most a car, bus, truck dalocskához ezt így oldottuk meg

 

Minden dalocskához nyomtattam képeket, lamináltam, tépőzáraztam. Majd ezekről is teszek fel képeket, de most még itt tartunk.

Szólj hozzá!

Címkék: angol

Katica

2009.06.06. 23:14 EzVicc

Így kezdődött :) Papírtányért festettek be pirosra :) Ez is saját ötlet :) Hiába, 7hónapos várandósan nagyon nehezemre megy az alvás, így agyalással töltöm ezt az időt

Nagyobbik fiam, Attika (10nap múlva lesz 4éves)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisebbik fiam, Banduska (februárban volt 2éves)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ez lett belőle

még nincs teljesen kész, holnap még oldalra zsenília lábakat teszünk, és a másik oldalát is bepöttyözzük (de azt már ujjacskákkal) és mehet az ablakba :)

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív

Napocska

2009.06.06. 23:05 EzVicc

Ezt nemrég csináltuk:

papírtányért sárgára festettünk, kivágtuk,  majd a kis kezüket sárga kartonra rajzoltam, és több példányba azt is kivágtuk. Kétoldalasra csináltuk, mert kilógattuk az ablakba. Raktunk rá mozgószemeket.

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív

az első társasom

2009.06.06. 22:56 EzVicc

Ezt én csináltam a fiúknak. Nem tudom van-e hasonló, de ez saját ötlet :) Nagyon büszke vagyok rá! Sima nagy méretű karton, amit négybe hajtva tárolunk. Vettem olyan matricákat, amiket könyv borítóra szoktak ragasztani, csak ez kör alakú, és egy csomó más, mintás matricát.

rendőrautó: itt igazoltatás folyik- ezzel gyakoroljuk a címünket, adatainkat

katica: repülj előre 1-et

autó: száguljd előre 2-t

pillangó: szállj előre 3-t

színes körök: állatkártyák, itt állatok hangját kell utánozni (külön csináltam, és az alsó négyzetre tesszük a kupacot

kis matricás kör: itt feladat kártyák vannak: pl. járj úgy, mint az óriás, és számolj 7ig, vagy sorolj fel 5hangszert, vagy ugrálj mint egy béka, számolj 4ig

fekete: kimarad egy körből

létrán fel. kígyón le.

azért ezek a matricák, mert ezek voltak itthon

 

1 komment

Címkék: kreatív játék

Szőlő

2009.06.05. 00:26 EzVicc

Ezt pedig ma csináltuk.

Közben megtanultuk, hogy a pirosból és a kékből lila színt tudunk kikeverni.

Ez sincs még teljesen kész, de a lényeg látszik.

Ujjukkal pöttyözték

Ezt az Sz hang tanulásánál használjuk majd fel

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív

Hernyó

2009.06.05. 00:22 EzVicc

Ezt pár nappal ezelőtt készítettük egy lufi segítségével. A fiúk felfújták, majd festékbe mártották a lufit, és nyomdáztak. Hiányzik még a szeme, és egy pár dolog, de azért szerintem hasonlít :)

Majd ha tanuljuk a H hangot, ott majd újra elő fogjuk venni

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív

Lombos fa + vadállatok

2009.06.05. 00:19 EzVicc

Attikának lombos fa volt az oviban a jele. Innen jött az ötlet. Ez egy "jutalomfa"

Reggel felkerül egy piros alma. Vannak szabályok pl. nem verekszünk. Ha betartják estig akkor az alma piros marad, ha megszegi a szabályokat, akkor zöldre változik.

A Bandusnál ugyan ez, csak ott a vadász, én :) kilövi az állatot, ha rosszul viselkedik.

Most működik nálunk, fogalmam sincs meddig fog, de nem is érdekel, hogy előszőr figyelmeztetem a fiúkat (ha verekednek, vagy rossz fát tesznek a tűzre), ha mégsem hallgatnak akkor jön a bünti szőnyeg. Bünti szőnyeg után az alma bezöldül, de ha elgondolkodik, és bocsánatkérés után megbeszéljük a dolgokat, akkor bizony az alma pirosodik.

Ha összegyűjtenek 6almát, vadállatot akkor jön a jutalom pörgetés (ez egy tábla, amit én készítettem), ezen pörgethetnek fagyit, édességet, pizzát, apróbb játékot (kinder tojás)

Még csak a harmadik napnál járunk, de a kicsik már 6kor kelnek, annyira élvezik ezt a

Szólj hozzá!

NAPIREND

2009.06.04. 23:12 EzVicc

Mivel egész nap a fiúkkal vagyok, és említettem már, hogy Atussal a dackorszak kellős közepén járunk szükségét éreztem egy napirend tervezetnek. Mellékelek képet róla.

Ébredés után a beágyazással kezdődik a nap, ha ez megvan a fiúk futnak és a fényképüket átragasztják az öltözködés képecske mellé. Nagyon tetszik nekik. Eddig is volt egy menete a napunknak, de nem vetettük papírra :)

 

2 komment

Bemutatkozás

2009.06.04. 22:45 EzVicc

Két fiú (Atti 4éves, Andris 2éves) és augusztustól egy kislány, Dóri anyukája vagyok, leszek :)

Nagyon szeretem a gyerekeimet, és azt gondolom minden szabad percet ki kell használni, amíg együtt vagyunk. Pici koruk óta játékos foglalkozásokkal mulatjuk az időt. A főzést, takarítást, mosást, szóval a házimunkát megpróbálom akkor intézni amikor alszanak. Éjszaka pedig ötleteket gyűjtök másnapra, a késöbbiekre.

Oroszul és angolul is tanulgatunk. Ebben is szeretnék segítségetekre lenni. Saját tapasztalatból tudom, hogy az óvodás időszak a legideálisabb, hogy gyermekünk akcentus nélkül sajátítson el egy nyelvet.

Attit az Andris miatt nem vihetem szeptemberig oviba. 4éves, a dackorszak kellős közepén. Sok tanács, hozzászólás, internetes cikk, tv műsor után kidolgoztam egy napi programot. Ezt szeretném itt megosztani Veletek, hátha másnak is vannak hasonló gondjai, és ha csak egy hétre is, de segítséget tudok nyújtani a számára.

Amíg időm engedi megpróbálok napi szinten jelentkezni.

Eddig ide töltöttem játékainkat: ezvicc.multiply.com

 

2 komment